Sivut

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Monipuolinen perusratsastusharjoitus

Tämä harjoitus on mukava ja monipuolinen perusratsastusharjoitus, sillä siitä saa helposti räätälöityä itselleen ja hevoselleen sopivan harjoituksen. Tämä harjoitus sopii monipuolisuudensa ansiosta lähes kaikentasoisille ratsastajille. Tehtävä voidaan suorittaa kaikissa askellajeissa.

Aloita ratsastamaan pitkän sivun jälkeiseen kulmaan iso, n. 15 metrin voltti. Yhden voltin tehtyäsi aloita toinen, mutta jatka ratsastusta suoraan pitkän sivun keskustaa kohti. 
Päästyäsi pitkän sivun loppuun, tee kulmaan taas iso voltti ja jatka takaisin pitkälle sivulle. Halutessasi voit ratsastaa normaalia tai sulkuväistöä voltilta uralle, tehdä siirtymisiä tai lisätä puomin/esteen pitkän sivun keskelle. Tarvittaessa voit myös tehdä useamman voltin peräkkäin tai jättää voltit tekemättä ja tehdä pelkän ison kulmankatkaisun. Jos teet harjoitusta laukassa, voit joko tehdä laukanvaihdon askeleessa, käynnin kautta tai harjoitella vastalaukkaa. 











Perusversio harjoituksesta. Askellaji vapaa. Räätälöi tästä omanlaisesi mm. lisäämällä:

-Siirtymisiä
-Väistöjä
-Taivutuksia
-Puomeja, este
-Laukanvaihtoja

Voit myös ratsasta kulmakatkaisun loivemmaksi niin, että saavut uralle vasta juuri ennen seuraavaa kulmaa. 





Helppo taso
Ratsasta käyntiä ja/tai ravia. Keskity siihen, että hevonen vastaa apuihin välittömästi. Valmistele tiet ja siirtymiset puolipidätteillä. Taivuta hevosta volteilla ja ratsasta se suoraksi uralla. Pyri ratsastamaan mahdollisimman pienillä avuilla ja saamaan se mahdollisimman rennoksi. 

Perustaso
Ratsasta käyntiä ja/tai ravia. Pyri saamaan hevonen hyvään, tasaiseen peräänantoon liikkumaan rennosti ja tekemään yhteistyötä kanssasi. Ratsasta voltilta uralle pohkeenväistöä ja halutessasi lisää siirtymisiä matkan varrelle. Voit myös ratsastaa voltit laukassa

Haastava taso
Ratsasta ravia ja/tai laukkaa. Tee voltilta uralle sulkuväistöä ja ratsasta uralla vaihtelevasti suoraan tai tehden avo- tai sulkutaivutusta. Tee laukanvaihtoja tai ratsasta koko tehtävä samassa laukassa. 

Puomi- tai estetehtävä
Lisää puomeja/esteitä haluamiisi kohtiin, esimerkiksi pitkälle sivulle joko keskelle tai lähemmäs kulmia. Myös linjalle voltilta uralle mahtuu hyvin ainakin yksi hyppy!

Muistathan antaa hevosesi välillä hengähtää pitkin ohjin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kun kommentoit, muistathan hyvät käytöstavat! Ilkeitä, ikäviä tai näissä tarkoituksessa kirjoitettuja kommentteja ei julkaista.
Negatiivisistakin asioista voi sanoa, ja virheistä huomauttaa, mutta teethän sen hyvien käytöstapojen rajoissa!

Kiitos kommentistasi!